O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u

Iako ova zemlja nema tako niske cijene kao destinacije u zemljama u razvoju, za Bosnu i Hercegovinu, ubrzo ćete otkriti da je veoma jeftina ako je usporedite sa zemljama zapadne Evrope i sjeverne Amerike. Hrana, izlasci, transport sve je vrlo jeftino, a postaje još jeftinije čim napustite urbane centre.


Većina hrane u Bosni i Hercegovini je vrlo kvalitetna i nije skupa. Izvrstan obrok u dobrom restoranu, uključujući i piće umjerene cijene stajat će vas 10 do 15 eura. Ukoliko želite da potrošite mnogo manje, onda za 3 KM možete pojesti pitu i jogurt, ili se snadbjeti hranom po veoma pristupačnim cijenama u jednom od mnogobrojnih postojećih supermarketa.

Izlaske možete priuštiti, ma koliko vam mali budžet bio. Cijene koštanja međugradskog transporta su veoma pristupačne. Na primjer, karta između Mostara i Sarajeva košta od 10 KM do 18 KM. Javni gradski prijevoz je veoma jeftin, dok se cijene taksi usluga razlikuju od grada do grada. No, izgleda da vrijedi pravilo: što je manji grad to je manji broj taksi vozila i taksi usluge su skuplje.

Za razliku od gore navedenog, smještaj u većim gradovima je ipak malo skuplji. U većini hotela ne možete naći smještaj u jednokrevetnoj sobi koji košta manje od 35 eura po noćenju ili smještaj u dvokrevetnoj sobi za manje od 38 eura za noć. Ako ste putnik ograničenog budžeta, za noćenje u privatnom smještaju ne bi trebali platiti više od 15 do 25 KM. Sve u svemu troškovi u Bosni i Hercegovini ne bi trebala iznositi više od 40 KM (20 euro) po danu. Planinari i ljudi željni avanture mogu ići na izlete koji koštaju između 25 i 75 KM, dok dvodnevni vikend aranžmani koštaju 150-200 KM, uključujući hranu, vodiča, transport i smještaj.Kada posjetiti BiH
Ulazak i vize za
BiH
Lista stranih
ambasada
Važni telefonski brojevi
Zdravlje &
Bezbjednost
Valuta
Budžet
Obilazak
Hrana & Pića
Komunikacije
Druženje sa
domaćim stanovništvom
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?