O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u


Kako kratke posjete gradovima dobijaju sve više na popularnosti kod evropskih turista, lista novih i uzbuđujućih destinacija postaje sve kraća. Sarajevski aerodrom je direktno povezan sa Bečom, Zagrebom, Milanom, Frankfurtom, Minhenom, Budimpeštom, Ljubljanom, Istanbulom i Pragom.
I mada još uvijek nema niskih cijena leta za Sarajevo, to se lako nadomjesti sa visokim kvalitetom i niskim cijenama smještaja i hrane. Ukoliko tražite novi brzi odmor preko vikenda, nemojte dugo da oklijevate – ovo je pravo odredište.

Sarajevo je grad koji se najbrže mijenja u Evropi. Prihvaćajući kroz svoju istoriju kako istočne tako i zapadne tradicije, Sarajevo će vas danas išarmirati sa orijentalnim starim gradom i živim austro-ugarskim centrom. Sa više novih hotela i aktivnim noćnim životom u ovom malom glavnom gradu nema niti jednog dosadnog momenta. Provjerite godišnji raspored festivala ili samo dođite da prošetate po malim otomanskim četvrtima i utonete u ambijent orijenta u srcu Evrope. Posjetite Sarajevo, mjesto blizu srca.Eko Avantura
Kulturni Turizam
Festivali
Religijska
Preplitanja
Banjski Turizam
Zimski Sportovi
Posjeta Gradovima
Jadransko More
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?