O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u


Nedirnuta priroda i brdovita divljina koja karakterrizira centralne Dinarske Alpe jeste raj za ljubitelje prirode i avanture. Raznolikost oba pejzaža i eko sistemi su kreirali zadivljujući primjerak prirodnih čuda.Hiking i šetnja kroz brdovite predjele
kao i doživljaji u planinskim predjelima gdje se još uvijek živi tradicionalnim načinom života su nezaboravna iskustva. Rafting i kajakaštvo na nekim od najizazovnijih rijeka u Evropi je naš specijalitet – i zabava je garantovana kako za profesionalce tako i za početnike.

BiH je takođe dom za rijeke pogodne za ribolov svjetske klase i stanište je za bogatu populaciju medvjeda, vukova, divokoza, orlova i srna pogodnih za promatranje. Pored raznih aktivnosti, od brdskog biciklizma do paraglidinga, majka priroda nam je takođe darovala veliko bogatstvo zadivljujućih prizora i očaravajućih udaljenih područja koje je istražila tek nekolicina.

Počastite se ovom prirodnom slasticom i uživajte u harmoniji i uzbuđenju koje donosi nedirnuta priroda. Dođite iskusiti vašu sljedeću nedoživljenu avanturu!

Eko Avantura
Kulturni Turizam
Festivali
Religijska
Preplitanja
Banjski Turizam
Zimski Sportovi
Posjeta Gradovima
Jadransko More
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?