O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u


Vino Fest (Ljubuški, veljača/februar)
Festival vina, sira i pršuta održava se u veljači svake godine. Pored izvrsnih vina posjetioci ovog festivala mogu uživati i u specijalitetima domaće hercegovačke kuhinje¸.

Sajam tradicionalnih zanata (Ljubuški, lipanj/juni)
Manifestacija se održava početkom lipnja. Cilj ovog sajma je očuvanje starih zanata hercegovačkog kraja, a uz stare zanate se nudi i bogata ponuda tradicionalnih autohtonih proizvoda hercegovačke regije.

Ljubuško silo (Ljubuški, srpanj/juli)
Manifestacija se održava svake godine posljednjeg vikenda u srpnju. To je najraspjevanija i najrazigranija folklorna i etno priredba u Hercegovini.

Dani kruha (Ljubuški, listopad/oktobar)
Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje je manifestacija koja se održava sredinom listopada. Uz kruh i ostale kvalitetne plodove hercegovačkog krša mladi i stari pjesmom, plesom i veseljem na simboličan način zahvaljuju zemlji na miru i blagostanju. Svi prihodi od prodaje izloženih proizvoda daruju se u dobrotvorne svrhe.

West Herzegovina Fest (Široki Brijeg, kolovoz/avgust)
Festival nastoji potaknuti mlade kreativce i autore da stvaraju, te prezentirajući svoja djela potiču i druge da to čine. Program uglavnom oblikuju i upotpunjavaju upravo mladi kreativci svojim radovima.

Mediteran Film Festival (Široki Brijeg, rujan/septembar)
Mediteranski festival dokumentarnog filma održava se početkom rujna svake godine, te okuplja profesionalne i amaterske autore filma i autore dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemalja.

Seoska olimpijada "Ilijino Brdo" (Posušje, srpanj/juli)
Olimpijada se održava 20.07. svake godine. Gledatelji imaju priliku pratiti natjecanja u narodnim sportovima - bacanju kamena s ramena, potezanju klipa, potezanju konopa. Kulturno umjetnička društva obogaćuju program svojim izvedbama, a vrhunac olimpijade je nadaleko poznata borba bikova i utrka domaćih konja.

Šimićevi susreti (Drinovci - Grude, listopad/oktobar – studeni/novembar)
Književna manifestacija "Šimićevi susreti" dovodi u Grude i Drinovce najistaknutije javne i kulturne osobe, umjetnike, književnike i glumce. Osim u rodnom mjestu A.B. Šimića, Drinovcima, manifestacija se odvija i u Grudama, Širokom Brijegu i Mostaru. Dodatni sadržaji su pjesničke večeri, izložbe, predstave amaterskih kazališta.Lociraj na karti
Dolazak
Šta vidjeti i raditi
Muzeji i Galerije
Festivali
Turističke
informacije
Gdje odsjesti
Turizam, aktivnosti
& ostale usluge
Mostar
Međugorje
Neum na moru
Područje planine Velež
Počitelj
Blagaj – izvor rijeke Bune
Stolac
Trebinje
Konjic i Boračko jezero
Region Jablaničkog
jezera
Prozor - Rama
Park Prirode
Blidinje
Kupres
Livno
Vjetrenica
Hutovo Blato
Ptičji Rezervat
Ljubuški
Čapljina
Kanjon Rakitnice
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?