O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u


Revitalizacija mnogih sela pomogla je vraćanju domaćih turista na ski terene i u planinarske domove koji su ovdje bili veoma popularni prije rata.


Skijalište Babanovac je samo 28 km udaljeno od Travnika, a radi dobre ceste koja do njega vodi dostupan je tokom cijele godine. Na 2 km zapadno od Travnika, prije malog mjesta Turbeta, je skretanje za Vlašić. Uspon traje 15 - 20 minuta prije nego se izađe na prvi plato. Potrebno je nastaviti sa vožnjom još nekih 4-5 km i nakon toga skrenuti desno (postoji putokaz) za Babanovac. Na Vlašiću nema mnogo cesta tako da je teško pogrešno skrenuti.

Do Vlašića iz Travnika možete doći autobusom Travnik trans prevoznika koji saobraća u 10:00 i 15:00 sati svakim radnim danom i subotom, a nedjeljom samo u 10:00 sati (Travnik trans: + 387 30 511 918). Ukoliko idete svojim automobilom, iz Travnika slijedite zapadno put prema Turbetu, na nekih 5 kilometara od Travnika skrenete desno i penjete se asfaltiranim putem prema Vlašiću. Pravac za Vlašić je označen tako da se možete lahko snaći.

Lociraj na karti
Dolazak
Šta vidjeti i raditi
Turističke
informacije
Gdje odsjesti
Turizam, aktivnosti
& ostale usluge
Zenica
Travnik
Planina Vlašić
Park Prirode Tajan
Tešanj
Maglaj
Teslić
Rijeka Krivaja/
Zavidovići
Bugojno
Prusac
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?