O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

uPješke

Kompaktno gradsko jezgro najjednostavnije i najbolje je obići pješice. Ferhadija je poznata pješačka zona koja se pruža kroz srce grada, a uvijek je prepuna šetača svih generacija, u bilo koje doba dana ili noći.

Autobusom

Sistem javnog prijevoza u Sarajevu najbolji je u cijeloj zemlji. Većina gradskih autobuskih linija vozi do iza ponoći i odvest će vas i do najizoliranijih sela na Bjelašnici. Autobuska linija 31e je najpraktičnija od svih. Vozi kroz cijeli grad svakih pola sata i cijena karte je 1.80 KM neovisno o dužini trajanja vožnje. Autobusi polaze sa Vijećnice a vožnja završavana Dobrinji kraj aerodroma. Ovo je najbrža, najčišća i najjednostavnija autobuska linija u cijelome gradu.

Tramvaj

Tramvaji voze non-stop duž glavnoga puta. Tu su također i tramvaji koji voze do željezničke i autobuske stanice tokom cijeloga dana i veći dio noći. Tramvajske linije voze sve do Ilidže zapadnog predgrađa Sarajeva, i za turiste ograničenog budžeta odličan su način prijevoza za posjet Vrelu Bosne i parka na Ilidži - karta košta samo 1.80 KM u jednom pravcu a za 10 KM možete kupiti dnevnu kartu koja vrijedi u svim tramvajima, minibusima i autobusima izuzev 31e.

Taxi

Taxi vas brzo odvede na traženo odredište, jednostavno ih je pronaći i jeftini su. Startna tarifa je 2 KM a kilometar je 1,5KM. Vožnje unutar Sarajeva ne bi trebale koštati više od 20 KM, osim par izuzetaka, dok će vas većina vožnji koštati oko 10 KM. Da bi ste zaustavili prazan taksi trebat će vam svega nekoliko minuta, ili ga pak možete pronaći na taxi stajalištima ili nazvati 1515 ili 1516.

Automobilom

Upoznavanje grada vlastitim automobilom može biti zabavno. Ali budite svjesni da dosta ulica potiče iz otomanskog perioda i one su poprilično uske i strme. Ulice u samom središtu grada su dobro održavane i označene. Parkiranje ponekad može predstavljati problem, zato potražite parkinge ili garaže gdje će vas sat parkiranja stajati između 1-2 KM.Lociraj na karti
Historija
Dolazak
Šta vidjeti i raditi
Muzeji i Galerije
Festivali
Gdje jesti
Turističke
informacije
Gdje odsjesti
Smještaj
Turizam, aktivnosti
& ostale usluge
Sarajevo
Bjelašnica i
Igman
Lukomir/Umoljani
Jahorina
Ilidža
Nacionalni Park
Sutjeska
Rijeka Tara
Gornja dolina
rijeke Drine
Kreševo
Fojnica
Kraljeva Sutjeska
Visoko
Vareš
Kanjon Rakitnice
Bijambare
Olovo
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?