O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u

Konvertibilna marka (KM) je ranije bila vezana za kurs Njemačke marke. Sa uvođenjem Eura, bez ikakvih problema KM se vezala za kurs Eura (1.95 KM za 1 Euro).


U većini trgovina ćete moći platiti u Eurima po kursu 2:1. Veliki je broj bankomata u svim većim gradovima i mjestima širom Bosne i Hercegovine. Britanske funte, američki dolari, japanski jen i ostale značajnije svjetske valute se mogu mijenjati u bankama i mjenjačnicama kojih ima u svim većim mjestima. Tu je također moguće zamijeniti i KM u ove valute. Većina banaka nema tačno određenu naknadu za ovu transakciju, nego uzimaju procent od ukupno zamjenjenog iznosa, kako ovi procenti variraju od banke do banke, prije zamjene veće količine novaca u KM nije suvišno informisati se o procentima koje uzimaju pojedine banke.
Iako je upotreba kreditnih kartica u većim gradovima u porastu nije se preporučljivo isključivo osloniti na iste. Čak i u većim gradovima gotovo niko ne prima American Express.
Prije napuštanja većih gradova pobrinite se da uz sebe uvijek imate dovoljno gotovine, pošto je u manjim mjestima i selima gotovo pa nemoguće pronaći bankomat ili platiti kreditnom karticom.Kada posjetiti BiH
Ulazak i vize za
BiH
Lista stranih
ambasada
Važni telefonski brojevi
Zdravlje &
Bezbjednost
Valuta
Budžet
Obilazak
Hrana & Pića
Komunikacije
Druženje sa
domaćim stanovništvom
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?