O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u


Kliknite za pregled regionalne mapeSarajevo je dugo vremena kulturno i političko središte Bosne i Hercegovine. Ovaj region nudi sve, od uzbudljive orijentalne prijestolnice Sarajeva pa sve do posljednje prašume u Evropi koja se nalazi na istoku u Nacionalnom parku Sutjeska.


Kulturno, prirodno i historijsko nasljeđe je zasigurno među najfascinantnijima na cijelom Balkanu- a za to je zaslužan susret istoka i zapada i njihovih kultura koje su ostavile znatan uticaj na ovaj još uvijek dovoljno neotkriven i neistraženi dio svijeta. Ovaj region je smješten u području sa najviše planina, što mala planinska sela u i oko sarajevske regije čini veoma izoliranima, ali i veoma toplim i gostoljubivim zajednicama. Ne propustite brojne sarajevske festivale, te skijanje na olimpijskim ljepoticama Jahorini i Bjelašnici.

Kultura gorštaka sa Bjelašnice spada u sam vrh Evrope staroga svijeta i njihova planinska tradicija je ostala sačuvana kroz vijekove. Sjeverozapadno od Sarajeva nalaze se drevna naselja Bosanskog kraljevstva, koja su se razvijala u gradovima poput Visokog, Fojnice i Vareša u XIV i XV stoljeću. Na istoku je veliko područje kanjona gornjeg toka rijeke Drine sa spektakularnom prirodom i pogodno za sve vrste eko-avantura.

Sarajevo
Bjelašnica i
Igman
Lukomir/Umoljani
Jahorina
Ilidža
Nacionalni Park
Sutjeska
Rijeka Tara
Gornja dolina
rijeke Drine
Kreševo
Fojnica
Kraljeva Sutjeska
Visoko
Vareš
Kanjon Rakitnice
Bijambare
Olovo
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?