O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

uGlavni turistički informativni centar u Sarajevskoj regiji je lociran u centru grada, blizu katoličke katedrale. tel: 033 238 886; fax: 033 238 885; email: tour.off@bih.net.ba; web: www.sarajevo-tourism.com).


Ukoliko stojite leđima okrenutim prema katedrali, nastavite hodati pravo prolazeći pored Central kafea. Na kraju ulice skrenete lijevo i izađete na ulicu Zelene beretke. Broj ureda je 22 i udaljen je 50 metara dolje na desnoj strani. Informacije o hotelima, muzejima, ekskurzijama, gradskim turama i ostalim aktivnostima su spremne za vas. Osoblje govori engleski, njemački, turski i francuski i veoma je susretljivo.

Knjige - vodiči

Postoji nekoliko knjiga – vodiča. Najsveobuhvatnija na engleskom jeziku o Sarajevu je “Vodič kroz Sarajevo i okolna područja”, izdavač Buy Book. Može se kupiti u knjižari unutar Umjetničke galerije BiH na Trgu Oslobođenja u centru grada. Izdavačka kuća Šahinpašić je takođe proizvela kulturno-istorijski vodič za Sarajevo, ali koji ne uključuje hotele, restorane i klubove.Regionalne turističke
zajednice
Sarajevo
Mjesto blizu srca
Sunčana
Hercegovina

Miris Jadrana
Centralna Bosna
Sjedište starog bosanskog kraljevstva
Netaknuti
Sjeverozapad

Krajina: Zeleni Smaragd
Sjeveroistočna
Bosna

Dom daleko od kuće
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?