O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

uBjelašnica je najstrmija bh. planina. Sa vrha koji se nalazi na visini od 2067 metara začas se spustite niz strme padine u podnožje koje se nalazi na 1200 metara.


Dnevna karta iznosi 30 KM (11-16h), sedmodnevna karta košta 185 KM, jedna vožnja 5 KM, i pod uslovom da nema prevelikih redova u toku dana možete napraviti desetine vožnji. Na planini se nalaze javni toaleti, medicinska ustanova, te služba gorskog spašavanja. Na nekoliko kilometara od Bjelašnice je Igman. Na Igmanu su se za vrijeme Olimpijskih igara održavala takmičenja u skijaškim skokovima, tu je također par dobrih ali nešto kraćih skijaških staza. Ovdje je i igralište za djecu sa liftom za početnike.

Igman je idealan za porodice jer su tu čak i saonice sa konjskom zapregom. Moguće je iznajmiti ski opremu (20-25 KM po danu), a cijene ski karata su iste kao i na Bjelašnici. U dolini Ravna Vala je dugačka staza za skijaško trčanje koja je korištena za vrijeme Olimpijskih igara. Iako ova staza nije ni blizu stanja u kakvom je bila za vrijeme Olimpijade, još uvijek je pogodna za skijaško trčanje i šetanje.Lociraj na karti
Dolazak
Šta vidjeti i raditi
Turističke
informacije
Gdje odsjesti
Turizam, aktivnosti
& ostale usluge
Sarajevo
Bjelašnica i
Igman
Lukomir/Umoljani
Jahorina
Ilidža
Nacionalni Park
Sutjeska
Rijeka Tara
Gornja dolina
rijeke Drine
Kreševo
Fojnica
Kraljeva Sutjeska
Visoko
Vareš
Kanjon Rakitnice
Bijambare
Olovo
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?