O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u

Dom kulture i Narodna biblioteka su glavna mjesta kulturnih dešavanja u Vlasenici. Pored brojnih pozorišnih predstava, izložbi, folklornih manifestacija i književnih susreta, Vlasenica je poznata i po zanimljivostima avanturističkog duha.

Planinarsko-ekološko društvo Acer je jedno od najznačajnih sportskih društava u Vlasenici. Društvo okuplja preko 200 članova, a u okolini Vlasenice su markirali oko 140 kilometara planinarskih staza, povezujući tako prirodne i historijske lokalitete Veledin, Vrelo, Lovnicu, Rudišta, Veliko Igrište, Javorov vrh, Ružinu vodu, Sikiru, Karaulu, Jerinin grad, Lukavicu...Zimsko-rekreativni centar “Igrišta” (1.019 m) nalazi se na planini Javor, 7 kilometara od grada. Ski lift doseže visinu od 1.350 metara, odakle se protežu 10 kilometara duge uređene ski staze. U sastavu centra, na lokalitetu Javorova poljana (1.250 metara), 14 kilometara od Vlasenice, uređeno je skijalište za obuku početnika. Skijalište ima dva ski lifta i opremu za iznajmljivanje.


Brdsko-planinsko lovište "Birač" na površini od 21,5 ha nosilac je lovnog turizma. Ovdje mogu da se love srndaći, divlje svinje, medvjedi, vukovi, zečevi, divlje patke i divlje guske.

Tradicionalne međunarodne brdske auto trke u julu i planinarski pohodi krajem januara i u julu, također su dio turističke ponude Vlasenice. Tu je i ribolov na planinskim rijekama o kojem se stara ribolovno društvo "Lipljen" (www.lipljen.com).

Dolazak
Šta vidjeti i raditi
Turističke
informacije
Gdje odsjesti
Turizam, aktivnosti
& ostale usluge
Tuzla
Bijeljina
Srebrenica
Srebrenik
Gradačac
Gračanica
Kladanj
Zvornik
Istočna Posavina
Šekovići
Vlasenica
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?