O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

u


Franjevački samostan i Crkva u Tolisi, gdje je smještana vrijedna numizmatička zbirka i drugi muzejski eksponati, govore o prošlosti ovog kraja. U Odžaku se također nalaze ostaci rimskog vodovoda. Dok posjećujete kulturno-historijske spomenike, ne zaboravite napraviti pauzu i okusiti Savskog šarana.U Posavini se tokom ljetnog perioda održava nekoliko centralnih kulturnih manifestacija:
“Dani hrvatskog filma” u Orašju je jedna od najznačajnijih manifestacija u Posavini. Manifestacija se održava početkom septembra uz projekcije najnovijih ostvarenja iz hrvatske kinematografije i bogat kulturno-zabavni program.“Posavsko kolo”, “Domaljevačka tkanica” i “Dani Tolise” su međunarodne kulturno-sportske manifestacije čiji bogat program obuhvata: biciklijadu, spust gumenim čamcima niz Savu, utrke pasa, razne promocije knjiga i izložbe slika, modne revije, turnir u odbojci i mnoge druge popratne kulturne i sportske aktivnosti.Početkom maja u Orašju se održavaju se “Moto susreti” koji okupljaju preko 1000 motociklista tokom trodnevnog susreta uz odličnu zabavu, razne moto igre i rock koncerte.
“Musini dani” je kulturno-scenska manifestacija posvećena istaknutom bh. pjesniku Musi Ćazimu Ćatiću koji je rođen u Odžaku. Manifestacija se održava tokom marta i obuhvata večeri poezije, izložbe slika, pozorišne predstave i večeri sevdaha.
Međunarodna regata „IST Zagreb – Orašje“ je rekreaciono-sportska i turistička vožnja kajacima i kanuima kao i svim čamcima bez motornog pogona sa startom u Zagrebu i ciljem u Orašju. Manifestacija traje 14 dana i održava se u julu.Lovni turizam predstavlja najznačajniju turističku ponudu ovog kraja. Posavska lovišta su poznata po kapitalnim primjercima srneće divljači, velikom broju divljih svinja i divljeg zeca. U lovištima je u velikom broju zastupljena pernata divljač, među kojima prednjači fazan, a tu su još i divlje patke i divlje guske. Rijeke Sava i Bosna su veoma bogate raznim vrstama ribe koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ribolovce: tolstolobik, šaran, amur, štuka, smuđ, deverika, linjak, kečiga, mrena, babuška, karas i druge ribe.

Projekat „Posavina raj za lov i ribolov“ nastoji povezati različite segmente turističke ponude u Posavini (smještaj, obilaske, prevoz, ponuda pratećih aktivnosti poput kulturno-sportskih manifestacija i slično. Projekat će omogućiti uvezivanje 9 lovnih i 9 ribolovnih resursa u jedinstvenu turističku ponudu.


Spomen soba - Muzej logoraša Bosne i Hercegovine
Adresa: Lučka bb, Luka Brčko
Telefon: +387 33 210 301
web: www.logorasibih.ba
Radno vrijeme: Otvoreno uz prethodnu najavuDolazak
Šta vidjeti i raditi
Turističke
informacije
Gdje odsjesti
Turizam, aktivnosti
& ostale usluge
Tuzla
Bijeljina
Srebrenica
Srebrenik
Gradačac
Gračanica
Kladanj
Zvornik
Istočna Posavina
Šekovići
Vlasenica
Istočna Posavina
Istočna Posavina - Turističke informacije
Istočna Posavina - Gdje odsjesti
Istočna Posavina - Turizam, aktivnosti & ostale usluge