O Bosni i Hercegovini
Praktične informacije
Turističke atrakcije
FAQ's
Publikacije
Mapa "Srca južne Evrope"
Mobilni turistički vodič i turističke kartice
Turističke informacije
Komunicirajte sa BH Telecomom: Prepaid paket za turiste
Frend za turiste: povoljna komunikacija i neograničen mobilni internet
Mailing lista
Prikaži
Smještaj
Sportske klubove
Turističke agencije

uRastuća infrastruktura na planini Jahorini nudi široki opseg smještajne ponude. U posljednjih nekoliko godina izgrađeni su mnogobrojni objekti kako bi se zadovoljile rastuće smještajne potrebe. Većina hotela i pansiona su manjeg kapaciteta i imaju intimnu atmosferu.


Jahorina ima vrlo raznoliku ponudu hotela i pansiona. Smještaj u pansionu stoji između 15 i 50 eura za noć, dok je ta cijena smještaja u hotelima obično između 35-70 eura. Većina objekata ima sat TV, AC i mini bar. Smještaj u skupljim hotelima sa 4 zvjezdice stoji između 75-125 eura za noć, a u ponudi su svi luksuzni zapadni sadržaji. Mnogi stariji hoteli koji potiču iz socijalističkog perioda su renovirani i nude smještaj visokog kvaliteta ili su, s druge strane, jeftina alternativa smještaju u skupim moderniziranim objektima. Manji pansioni imaju porodični prizvuk.

Vrlo često možete imati lijepo iskustvo upoznavanja vlasnika kod kojih boravite dok sa njima na terasi pijete kafu ili vino. Oni su obično vrlo ljubazni i vrlo rado će vam izaći u susret. Možete iznajmiti vikendicu (za 10 osoba) i to obično košta 10 eura po osobi. Svi smještajni objekti na Jahorini su tako pozicionirani da su u neposrednoj blizini ski staza i ski liftova. Nedavno su na Jahorini izgrađeni i novi ski liftovi (šestosjed), a ove zime planina će dobiti i topove za vještačko osnježavanje.Lociraj na karti
Dolazak
Šta vidjeti i raditi
Gdje jesti
Turističke
informacije
Gdje odsjesti
Smještaj
Turizam, aktivnosti
& ostale usluge
Sarajevo
Bjelašnica i
Igman
Lukomir/Umoljani
Jahorina
Ilidža
Nacionalni Park
Sutjeska
Rijeka Tara
Gornja dolina
rijeke Drine
Kreševo
Fojnica
Kraljeva Sutjeska
Visoko
Vareš
Kanjon Rakitnice
Bijambare
Olovo
Zemlja u obliku
srca
Šta raditi?
Kuda ići?